افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان در سال 1404 | فرمول جدید افزایش حقوق بازنشستگان + جزییات
بسیاری از اقتصاددانان در خصوص تورم زا بودن بودجه ابراز نگرانی می کنند؛ از یک سو ارز نیما با افزایش قیمت روبروست و گفته می شود که این دلار نیما قرار است که به دلار آزاد نزدیک می شود؛ از سوی دیگر ماهیت بودجه ماهیت تورمی است! از نظر شما دولت چقدر نگران افزایش تورم در سال آینده است؟!
تورم واقعی کشور بیش از ۴۰ درصد است اما دولت در لایحه بودجه، نرخ تورم را برای سال آینده ۳۰ درصد در نظر گرفته است. بر این اساس نیز حقوق شاغلان را ۲۰ تا ۲۸ درصد و حقوق بازنشستگان را ۲۰ درصد افزایش داده است. البته درباره بازنشستگان ضروری است آن مصوبه ۴۰ -۳۰- ۳۰ باید اجرا شود مبنی بر این که باید ۳۰ درصد به حقوق آن ها افزوده شود که به علاوه آن ۲۰ درصد اشاره شده، در مجموع ۵۰ درصد باید به حقوق بازنشستگان اضافه شود.
در خصوص حمایت از اقشار آسیب پذیر؛ آیا نمایندگان مجلس چنین مطالبه ای را از دولت دارند که چه برنامه هایی را برای حمایت از اقشار آسیب پذیر و جلوگیری از گسترش فقر مدنظر دارد؟
ما در کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس، افزایش حقوق حداقل بگیران اعم از شاغلان و بازنشستگان را به حدود ۳۰ درصد رساندیم؛ در حالی که دولت در لایحه بودجه ۲۰ درصد تعیین کرده بود. کار مهم دیگری که در این کمیسیون صورت گرفت این است که ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به تأمین اجتماعی اختصاص دادیم تا زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه یارانه ایِ تأمین اجتماعی قرار گیرند که در نوع خود تحول بزرگی محسوب می شود.
افزایش ۴۰ درصدی مقرریِ مستمری بگیران کمیته امداد و سازمان بهزیستی
همچنین مقرریِ مستمری بگیران کمیته امداد و سازمان بهزیستی را به ۴۰ درصد افزایش دادیم؛ در حالی که دولت در لایحه بودجه ۲۰ درصد پیشنهاد داده است. کمیسیون اجتماعی تلاش کرده است از اقشار آسیب پذیر و دهک های ضعیف جامعه حمایت کند. بحث ساماندهی نیروهای شرکتی بود که به عنوان یک بند الحاقی در ذیل تبصره ۱۷ لحاظ شد./ جماران
فرمول جدید محاسبه همسان سازی حقوق بازنشستگان
فاطمه مهاجرانی: فرآیند صدور احکام، طولانی و پیچیده است و انشاءالله به زودی رفع میشود.
در حالی که احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر شده و این بازنشستگان به زودی ۴۰ درصد مبلغ کل متناسبسازی را دریافت خواهند کرد، سرنوشت متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان مبهم است.
به گزارش اندیشه قرن؛ روز چهارشنبه مورخ ۹ آبان ۱۴۰۳ سخنگوی دولت در حاشیه نشست هیأت دولت با پرسشی در خصوص علت تأخیر در صدور احکام متناسبسازی بازنشستگان تامین اجتماعی مواجه شد که در پاسخ به پیچیدگیهای فرآیند صدور احکام این بازنشستگان اشاره کرد.
فاطمه مهاجرانی در بخشی از سخنانش پیچیدگیهای فرآیند صدور احکام بازنشستگان را علاوه بر مشکل تامین منابع از مهمترین دلایل پرداخت نشدن مطالبات بازنشستگان برشمرد و خاطرنشان کرد: فرآیند صدور احکام، طولانی و پیچیده است و انشاءالله به زودی رفع میشود.
سخنان مهاجرانی در همین تاریخ، این تصور و نگرانی را در میان بازنشستگان تامین اجتماعی به وجود آورده که ممکن است برخلاف بازنشستگان کشوری متناسبسازی حقوق آنها در ماه جاری اجرا نشود و به تعویق بیفتد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان مطابق برنامه هفتم توسعه انجام میشود که در آن به متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز تأکید شده است. طبق این برنامه، متناسبسازی ۹۰ درصدی طی سه سال انجام میشود که در سال نخست ۴۰ درصد، سال دوم ۳۰ درصد و سال سوم هم ۳۰ درصد از کل متناسبسازی ۹۰ درصدی اجرا خواهد شد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان روز ۲۹ مهر ۱۴۰۳ به تصویب هیئت وزیران رسید و یک روز بعد وارد مرحله اجرایی شد. پس از آن در تاریخ ۱ آبان ۱۴۰۳، احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر و اعلام شد مبلغ مابهالتفاوت ناشی از اجرای قانون مذکور در شش ماه گذشته نیز محاسبه و پرداخت خواهد شد.
مبلغ مابهالتفاوت که به آن اشاره شده، مبلغی است که طی ۶ ماه گذشته تحت عنوان علیالحساب متناسبسازی به حساب بازنشستگان واریز شده است. این مبلغ تا کنون برای بازنشستگان کشوری ۵ میلیون تومان و برای بازنشستگان تامین اجتماعی ۳ میلیون تومان بوده است. در واقع بازنشستگان تامین اجتماعی جز در تیرماه که به یکباره ۳ میلیون تومان بابت متناسبسازی فروردین، اردیبهشت و خرداد به حساب آنها واریز شد، مبلغ دیگری تحت عنوان متناسبسازی دریافت نکردهاند.
منبع: دیجی سرگرمی