یارانه معیشتی کدام خانوارها این ماه قطع میشود؟
به گزارش ساناخبر،وزیرکار درباره احتمال تغییر در دهک یارانهبگیران گفت: دهک یارانهها هر ساله بر اساس اطلاعات جدیدی که دریافت میشود، تغییر میکند.
زمان واریز یارانه آبان ۱۴۰۳
بر اساس جدول زمان بندی سازمان هدفمندی یارانه ها، یارانه نقدی ماه آذرماه که صد و شصت و ششمین مرحله یارانه محسوب می شود، واریز خواهد شد.
بر این اساس، یارانه دهکهای درآمدی اول تا سوم روز جمعه ۲۵ آبان به حساب سرپرستان خانوار واریز و ساعت ۲۴ همان روز قابل برداشت است.
همچنین یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در روز چهارشنبه ۳۰ آبان واریز و از ساعت ۲۴ آن روز قابل برداشت است؛ اما زمان واریز مستمری مستمری بگیران کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور ۲۰ آبان است و این افراد زودتر مستمری خود را دریافت خواهند کرد.
علت حذف یارانه معیشتی
آیین نامه اجرایی موضوع جزء (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
ماده ۱ – در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند
۱. وزارت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
۲. سازمان: سازمان هدفمندسازی یارانه ها
۳. پایگاه: پایگاه ملی اطلاعات رفاه ایرانیان
۴. دستگاه دستگاههای اجرایی دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶
۵. کارگروه تعامل پذیری کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیکی موضوع ماده (۳) قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی مصوب ۱۴۰۱
ماده ۲ – خانوارهایی که واجد هر یک از شرایط زیر باشند با رعایت ملاحظات اجتماعی و به صورت تدریجی غیر مشمول حمایت دولت تلقی می شوند:
۱- خانوارهای دارای املاک و مستغلات از جمله باغ ویلاهای مجلل لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از سیصد و پنجاه میلیارد (۰۰۰’۰۰۰’۰۰۰’۳۵۰ ریال)
۲. خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق کابین) دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش سی میلیارد (۳۰، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال
تبصره – برای خانوارهای بیش از پنج نفر به ازای هر نفر افزایش مبلغ یکصد و بیست و پنج میلیون (۱۲۵، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال به مبلغ مذکور در ردیف پنجم جدول فوق اضافه میشود.
۵. ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه
۶. خانوارهایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله دارند.
سایر مواد این آییننامه که توسط معاون اول رئیس جمهور به دستگاهها اجرایی ابلاغ شده است نیز به شرح زیر است:
دولتها حتی در کشورهای توسعه یافته برای تأمین رفاه مردم، گونههای مختلف پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی دارند. این کمک معیشت یا به طور مستقیم به کالا تعلق میگیرد یا به افراد مصرف کننده پرداخت میشود.
پرداخت یارانه نقدی در ایران دارای سابقه است. به عنوان مثال در مقاطع زمانی که درآمدهای نفتی کشور افزایش یافته و رفاه جامعه در سطح مطلوبی بوده مبلغ پرداخت یارانه نقدی صفر بوده اما در دورههایی که به هر دلیل معیشت مردم با مشکل مواجه میشود دولتها مبادرت به پرداخت یارانه نقدی کردهاند.
پرداخت یارانه در چند سال اخیر با تصویب مجلس شورای اسلامی از نیمه دوم سال ۱۳۸۹، به صورت نقدی و مبلغ ۴۵.۵۰۰ تومان آغاز شده و رقم به حساب سرپرست هر خانوار واریز میشود.
در دولت سیزدهم با جراحی اقتصادی دولت و حذف ارز ترجیحی ۴.۲۰۰ تومانی و افزایش نرخ اقلام مصرفی مردم مبلغ یارانه افزایش یافت. به این ترتیب به ازای هر فرد در دهکهای اول تا سوم مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و به ازای افراد دهکهای چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان پرداخت میشود.
مبلغ یارانه نقدی
پس از رایزنی دولتمردان در سال گذشته و تشدید کسری بودجه دولت، زمان پرداخت یارانه نقدی تغییر کرد. در حالی که بیش از یک سال پرداخت یارانه بیستم هر ماه انجام میشد از بهمن ماه ۱۴۰۲ پرداخت کمک معیشت دهکهای اول تا سوم به بیست و پنجم هر ماه و خانوارهای دهکهای چهارم تا نهم به سیام همان ماه محول شد.
آمار خانوار دهکهای اول تا سوم مشمول یارانه ۱۰ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۹۰۶ خانوار بوده و این عدد برای دهکهای چهارم تا نهم ۱۶ میلیون و ۸۵۵ هزار سرپرست است.
در مجموع ماهانه ۲۶ میلیون و ۹۹۲ هزار و ۹۰۶ سرپرست خانوار دهکهای اول تا نهم یارانه نقدی دریافت میکنند.
ماهانه ۱۱ هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان یارانه برای دهکهای اول تا سوم و مبلغ ۱۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای دهکهای چهارم و نهم پرداخت میشود.
به این ترتیب در مجموع ماهانه مبلغ ۲۶ هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان (همت) یارانه نقدی از سوی دولت به شکل عمومی پرداخت میشود.