دسته‌بندی نشده

بازگشت سرمربی محبوب به استقلال؟

به گزارش ساناخبر،صمد مرفاوی سرمربی اسبق استقلال تاکید دارد اگر مجتبی جباری اختیارات لازم برای کار در باشگاه را نداشته باشد، اصلاً نباید سمت معاونت ورزشی را قبول کند.
استقلال با پیروزی مقابل مس رفسنجان در شرایط بهتری قرار گرفت و با آرامش نسبی راهی تعطیلات شد. پیرامون وضعیت تیم، با صمد مرفاوی سرمربی و مدیرفنی اسبق استقلال همکلام شدیم که حرف های را در ادامه می‌خوانید.

از پیروزی استقلال و پاره شدن نوار شکست‌های این تیم شروع کنیم.

استقلال بازی را برد و خیلی خوشحالم که چنین اتفاقی رخ داد اما باید واقع بین باشیم و قبول کنیم که این تیم هنوز کار زیادی پیش روی خود دارد. شکست و بحران برای هر تیمی ایجاد می‌شود. همین الان منچستر سیتی را نگاه کنید، این تیم ۴ ناکامی متوالی داشته است بنابراین نباید تصور کنیم فقط استقلال دچار بحران می‌شود. یادمان باشد استقلال باشگاهی پرافتخار است که دو بار قهرمان آسیا شده بنابراین علاوه بر داشتن طرفداران زیاد، متاسفانه دشمنان فراوانی هم دارد و آنها بدون شک بیکار نمی‌نشینند. آنها هم قطعاً منتظرند تا ببینند استقلال در کدام بخش ضعیف است تا با استفاده از همین لغزش برای تیم دردسر درست کنند. دشمنان استقلال به ویژه در فضای مجازی خیلی برای تیم برنامه دارند به همین خاطر باید با تدبیر جلو برویم و کادر فنی جدید تفکرات مد نظرشان را آرام آرام پیاده کنند. ما نمی‌توانیم سر خودمان کلاه بگذاریم بنابراین باید به این واقعیت اشاره کنیم که استقلال کمبود مهره دارد و از نظر بازیکن بالانس نیست.

من در تیم نبوده‌ام ولی خبردار شده ام که ابتدای فصل میان کادر مدیریتی و فنی تیم پیرامون استفاده از مربی بدنساز اختلاف وجود داشت. این مساله قطعاً به مرور زمان برای استقلال دردسر درست می‌کند به همین خاطر تاکید دارم مشکلات تیم باید به طور کامل برطرف شود. خودمان را گول نزنیم و با واقعیات روبرو شویم. همه دلمان می‌خواهد استقلال هفته به هفته بهتر نتیجه بگیرد اما اینکه تصور کنیم ما با یک برد از بحران خارج شده‌ایم، نظریه درستی نیست.

جوانگرایی سرمربی استقلال با استقبال عمومی مواجه شده اما برخی کارشناسان از این مساله نگران هستند که این اتفاق در آینده می‌تواند باعث واکنش بازیکنان سرشناس نیمکت نشین شود

اصلاً چنین مساله‌ای نیست. آقای پیتسو موسیمانه به عنوان سرمربی استقلال می‌تواند از هر کسی که صلاح دانست، تحت عنوان بازیکن فیکس استفاده کند. اگر واقعاً فوتبالیست‌های جوان و مستعدی در استقلال حضور دارند که می‌توانند کمک حال تیم شوند، قطعاً باید مورد استفاده قرار بگیرند. البته یادمان باشد لازمه استفاده از بازیکنان جوان، برخورداری از یک آکادمی مناسب است ما ابتدا باید ببینیم برای آکادمی استقلال چه کار کرده‌ایم و پس از آن انتظار بازدهی داشته باشیم. آکادمی باید یک فضای امن برای تغذیه تیم بزرگسالان باشد نه اینکه سرمربی یک تیم پایه‌ای گلایه کند و مربی آکادمی استقلال علیه آن موضع بگیرد.

قبل از ادامه بحث می‌خواهیم یک پرانتز باز کنیم و حالا که موضوع استفاده از جوانان مطرح شد، به ۲۱ سال قبل برویم. بازی استقلال مقابل سپاهان در اصفهان. آن زمان سپاهان مدافع عنوان قهرمانی رقابت‌های لیگ برتر بود و امیر قلعه نویی تازه چند ماه بود که هدایت استقلال را بر عهده گرفته بود. شما در آن مقطع دستیار اول او بودید و وقتی تیم استقلال در اصفهان مقابل سپاهان به میدان رفت، خیلی ها از اینکه یک دروازه‌بان گمنام به نام “وحید طالب لو” فیکس شده بود، تعجب کردند. طالب لو در تیم‌های پایه‌ای استقلال شاگرد شما بود. چطور شد که در آن بازی کادر فنی وقت استقلال از او استفاده کرد؟

من سال ۱۳۸۱ دستیار آقای قلعه نویی در استقلال اهواز شدم و ایشان همان زمان می‌دانست که سابقه کار در تیم‌های پایه‌ای استقلال را دارم. یکی از خصوصیات مثبت امیر قلعه نویی جسارت او در استفاده به موقع از بازیکنان جوان است. پیرامون ماجرای وحید طالب لو که گفتید هم دقیقاً این اتفاق رخ داد. نه تنها در مورد وحید بلکه چند بازیکن جوان دیگر هم در همان فصل به میدان رفتند. آقای قلعه نویی می‌دانست با این بازیکنان در تیم‌های پایه‌ای کار کرده‌ام به همین خاطر به من ماموریت داده بود تا جدا از کارهای تاکتیکی روزانه، با این نفرات از نظر روانی هم کار کنم. ما قبل از بازی با سپاهان وقتی دیدیم وحید به لحاظ فنی کاملاً آماده شده، قرار شد او را از نظر روحی هم مهیای حضور در زمین کنیم. سرمربی تیم این ماموریت را به من داد و طالب لو را کاملاً آماده بازی بزرگ مقابل سپاهان کردیم. انصافاً توانایی و استعداد هم داشت و توانست خود را بالا بکشد و حتی به جام جهانی برود. البته بماند که بعضی بازیکنان استقلال وقتی به مهره‌های بزرگی تبدیل می‌شوند مربیان خود را فراموش می‌کنند!

دوباره برگردیم به وضعیت کنونی استقلال. این روزها صحبت از حضور مجتبی جباری تحت عنوان معاون ورزشی در باشگاه است. جباری سالیان متمادی در تیم‌های پایه‌ای و بزرگسالان استقلال شاگرد شما بود و کاملاً روحیاتش را می‌شناسید. نظرتان در مورد این انتخاب چیست؟
قبل از هر چیز باید بگویم از اینکه باشگاه می خواهد یک فوتبالیست قدیمی که خودش استقلالی هم بوده را معاون ورزشی بکند، خوشحال هستم ولی نکته مهم اینجاست که آیا می‌گذارند مجتبی کار کند؟ آیا اختیارات لازم را در استقلال به او می‌دهند؟ اگر اختیارات مد نظر جباری را به او بدهند، می‌تواند کارایی داشته باشد ولی اگر اختیار نداشته باشد، قطعاً نمی‌تواند موفق شده و بازدهی لازم را داشته باشد.

بعضی از پیشکسوتان استقلال در مصاحبه‌های خود به این نکته اشاره می‌کنند و گلایه دارند که چرا این باشگاه وقتی سالگرد قهرمانی استقلال در آسیا می‌شود یا سالروز تاسیس باشگاه فرا می‌رسد، حتی از ارسال یک پیامک تبریک یا گرامیداشت هم دریغ می‌کند.

به نظرم این دوستان کاملاً حق دارند. باشگاهی را می‌شناسم که سالگرد یک پیروزی خود را جشن می‌گیرند و اتفاقاً ناشیانه هم چنین کاری را انجام می‌دهند اما استقلال برای ستاره‌هایی که روی پیراهنش نشسته و در کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز ثبت شده است، هیچ کاری نمی‌کند. بعضی از آقایانی که در استقلال مدیر هستند اصلاً نمی‌دانند استقلال چه زمانی و با چه کسانی قهرمان آسیا شده است!

به خود شما چطور؟ تا به حال تماس، پیامک یا ایمیلی از طرف استقلال زده‌اند؟

….(فکر می‌کند) نه تماس که هیچی. حتی اس‌ام‌اس و ایمیلی هم تا به حال به من نزده‌اند. ای آقا! در این فوتبال پهلوان زنده را عشق است. حالا شما می‌گویی استقلال! ما پاییز سال ۱۳۶۹ با تیم ملی قهرمان بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰ پکن شدیم. مدالی که همین حالا هم برای فوتبال ایران ارزشی فوق العاده دارد ولی وقتی سالگرد آن می‌شود، فدراسیون فوتبال حتی یک پیام تبریک منتشر نمی‌کند و برایمان نمی‌فرستد تا دلمان به این گرم باشد که آقایان یادشان نرفته چه کسانی آن مدال را برای فوتبال و ورزش ایران به دست آوردند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا