دکتر حسین کرمی: تکرر ادرار یکی از مشکلات شایع است که میتواند زندگی روزمره را مختل کند. این عارضه دلایل مختلفی مانند عفونتهای ادراری، دیابت، استرس یا مشکلات کلیوی دارد. خوشبختانه با تشخیص بهموقع و استفاده از روشهای درمانی مناسب، میتوان این مشکل را کنترل و درمان کرد. در این مطلب با روشهای مؤثر درمان تکرر ادرار آشنا میشوید.
بهترین درمان تکرر ادرار در زنان با برخی تغییرات در سبک زندگی ممکن است به کاهش علائم تکرر ادرار کمک کند.
آنچه دیگران میخوانند
-
آغاز فروش وانت نیسان نقد و اقساط آپشنان ویژه ماه رمضان از یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳
-
فوری / کشور ۶ روز متوالی تعطیل شد / کارمندان و کارگران بخوانند | اطلاعیه صادر شد
-
-
آخرین خبرها از پیوستن ماتزاری به استقلال امروز جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳
-
فوری / اعلام آمادهباش در تهران؛ صدور هشدار مدیریت بحران برای پایتخت امروز جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳

درمان تکرر ادرار در زنان با تغییر سبک زندگی
کنترل وزن
چاقی و اضافه وزن، به دلیل اعمال فشار مضاعف روی عضلات کف لگن، یکی از عوامل مؤثر در ایجاد مثانه بیش فعال و تکرر ادرار است. بنابراین اولین قدم برای بهبود علائم تکرر ادرار کاهش وزن می باشد.
سیگار کشیدن
مطالعات نشان داده اند که سیگار کشیدن باعث تشدید علائم تکرر ادرار در مردان و زنان می شود.
تمرینات تقویت عضلات کف لگن
تمرینات تقویت عضلات کف لگن یا تمرینات کگل، با هدف تقویت عضلات کنترل کننده ی ادرار انجام می شوند. در این روش، فرد باید عضلاتی را که در زمان ادرار کردن درگیر هستند، منقبض کند، چند ثانیه نگه دارد و سپس رها کند. این تمرینات را می توان در هر زمان و هر مکانی انجام داد، اما توصیه می شود قبل از شروع، مثانه کاملاً تخلیه شود.
تحریک الکتریکی عضلات
پزشک ممکن است به جای تمرینات دستی، از تحریک الکتریکی عضلات کف لگن برای دستیابی به نتایج مشابه استفاده کند.

آموزش مثانه
انقباض مثانه منجر به احساس نیاز به تخلیه ادرار می شود. در افراد مبتلا به تکرر ادرار، این انقباضات زودتر از زمان طبیعی و قبل از پر شدن کامل مثانه اتفاق می افتد. بنابراین، حتی اگر مقدار زیادی ادرار برای خروج وجود نداشته باشد، انقباض زود هنگام مثانه باعث ایجاد احساس فوریت در دفع ادرار می شود.
آموزش مثانه شامل مقاومت در برابر این احساس و به تأخیر انداختن عمل دفع است تا مثانه به نگه داشتن حجم بیشتری از ادرار عادت کند. این فرایند نیاز به زمان و صبر دارد.
در ابتدا، فرد فقط چند دقیقه در برابر نیاز به ادرار مقاومت می کند و به مرور این مدت را افزایش می دهد تا بتواند بین هر بار مراجعه به دستشویی، حداقل یک ساعت یا بیشتر فاصله ایجاد کند. این روش فقط برای افراد مبتلا به تکرر ادرار مناسب است و باید تحت نظر پزشک انجام شود.