خبر خوش برای حداقل بگیران و کارگران
به گزارش ساناخبر، وزارت کار از نمایندگان کارگری و کارفرمایی برای شرکت در اولین جلسه شورای عالی کار در سال جدید دعوت کرده است. این جلسه روز سهشنبهی هفته جاری از ساعت ۱۵ برگزار خواهد شد.
دعوتنامهای که به اعضای کارگری و کارفرمایی ارسال شده، دستور کار نشست آتی را شامل بررسی دو موضوع مهم اعلام کرده است: نخستین موضوع، «آییننامه حق دانستن و حق امتناع از کار»، که به ایمنی و بستر اجرایی مقاولهنامه ۱۵۵ سازمان جهانی کار مربوط میشود؛ و دومین موضوع، «نحوه ارتقای نظام جبران خدمت برای کارگران معادن ذغالسنگ»، که هدف آن بهبود طبقهبندی مشاغل در این معادن و در نهایت افزایش درآمد ماهانه این کارگران است.
با این حال، در کنار این بحثهای تخصصی، نگرانیهایی نیز در خصوص عملکرد وزارت کار در زمینه تعامل با تشکلهای کارگری و کارفرمایی وجود دارد. علی خدایی، فعال کارگری و نایب رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار کشور، انتقادهایی را نسبت به عدم تعامل مناسب وزارت کار با تشکلهای کارگری مطرح کرده و میگوید: “بیش از دو ماه از انتصاب وزیر جدید کار میگذرد، اما تا به امروز هیچ نشست رسمی و سهجانبهای برگزار نشده است.”
خدایی تأکید میکند که دولت فعلی همچنان به همان مسیر دولتهای قبلی در عدم رعایت سهجانبهگرایی ادامه میدهد و این وضعیت به شدت باعث نارضایتی کارگران شده است. او اشاره میکند که طبق قانون، دولت موظف است حداقل ماهی یکبار نشستهای شورایعالی کار را برگزار کند، اما در این مدت، حتی یک جلسه نیز تشکیل نشده است. این بیتوجهی به نشستها در حالیست که شرایط معیشتی کارگران روز به روز بدتر میشود.
وی همچنین اشاره میکند که در حالی که وزیر کار جدید ظاهراً در تلاش است تا مشکلات کارگران معدن را پیگیری کند، اقدامات او بیشتر متمرکز بر مسائل جزئی و رفاهی است و مسائل کلانتر در حوزه روابط کار همچنان بدون رسیدگی باقی مانده است. خدایی از وزیر کار میخواهد که به جای پرداختن به مسائل فردی، به اصلاحات اساسی در ساختار شورایعالی کار و ارتقای حقوق کارگران بپردازد.
این فعال کارگری همچنین هشدار میدهد که ادامه این روند میتواند منجر به تشدید بحران معیشتی کارگران در ماههای آینده شود. او با تأکید بر اینکه هیچ نهادی بالاتر از شورایعالی کار برای تصمیمگیری در مورد حقوق و دستمزد کارگران وجود ندارد، میپرسد: “آیا وزیر کار راه دیگری برای افزایش دستمزد کارگران دارد؟”
خدایی در پایان اشاره میکند که اگر وزیر کار به خواستههای کارگران بیتوجهی کند، فعالان کارگری مجبور خواهند شد از روشهای سختتری برای رساندن مطالبات خود به گوش مسئولان استفاده کنند، که این میتواند به ایجاد تنشهای بیشتری منجر شود. او امیدوار است که وزیر کار، با توجه به شرایط بحرانی معیشتی کارگران، به سرعت به وظایف خود عمل کرده و مذاکرات اجتماعی را از طریق کانالهای قانونی و مسالمتآمیز آغاز کند تا از بروز بحرانهای اجتماعی جلوگیری شود.
در مجموع، این انتقادات نشاندهنده نارضایتی شدید کارگران از عدم تحقق وعدهها و همچنین بیتوجهی به اصول سهجانبهگرایی در سیاستگذاریهای وزارت کار است.
حداقل بگیران با ۱۰ سال سابقه میخواستین حداکثر مستمری بگیرن ؟!! بعد ۲۰ ساال به بالاها چطور و چقد باید بگیرن🤔
هرچه بامش بیش!!
برفش کمتر تر تر!!!
هرچه بامش بیش!!
برفش کمتر تر تر!!!
😂😂😂😂😂😂
چرا باید تواین مملکت یک عده درماه ۸۰ا الا ۱۰۰ میلیون میگرن یک عده ۵ الا ۱۰ میلیون این کجای عدالت است
حداقل بگیران با سابقه ۱۰ ساال میخاستین حداکثر رو بگیرن، بس ۳۰ ساال سابقه ها چقد باید بگیرن🤔
سلام شمارو خدا به فکر حداقل بگیران با ده سال سابقه هم باشید ما در حقمون ظلم میشه
ق ف شما جوش خودت را بزن کاری به ده سال بیست سال نداشته باش بنده چشمم را ازدست دادم ازکار افتادگی گرفتم میتونستم سی سال کار میکردم عین شما حالا همه چی را باید بدن به شما حداکثر بگیرها ما آدم نیستیم زن وبچه نداریم به جای حمایت از هم دیگه اون میگه چرا ده ساله داره تموم حقوق را میگیره من نمیگیرم اون میگه حق حداقل بگیرها نیست متناسب سازی بشه حقوقشون خجالت بکشین هممون انسان هستیم وکارگر بودیم حالام بازنشسته
اونی که میبینی ۱۰۰ میلیون میگیره همینا هستن که میگن بریم اسرائیل را بزنبم شکمشون سیره من و شما نیستیم دولت پول های تامین اجتماعی را برداشته تازه پرویی هم میکنه بعدم زورش می یاد حقوق طبق ماده ۴۱ اضافه کنه وبر اساس تورم چون بدهکارم بع ما بازنشسته های کارگری وصندوقمون
لطفا حقوق حداقلی بازنشستگان تامین اجتماعی راهم زیاد کنید قرار بود حقوق حداقلی به بقیه زیاد بشه بر مبنی تورم بالابردن پس کو عدالت ،این همه از عدالت دم میزنید
شنیدن کیبود ما نند دیدن این وزیر فقط کار برای خودش ودور وراشمیکنه
وقتی هیچ نظارتی بر حقوق و امنیت شغلی کارگران نیست و دولت هم طرف کارفرما رو میگیره .نتیجه اش حد اقل رد کردن حقوق کارگربرای اداره بیمه و در نهایت گرفتارشدن او در بازنشستگی با حداقل حقوق است …شما فقط بع فکر کارمندان دولت هستید کارگران اصلا دیده نمیشوند و الان در بدترین شرایط اقتصادی با افسردگی و شرمندگی روزگار میگذرانند
وقتی هیچ نظارتی بر حقوق و امنیت شغلی کارگران نیست و دولت هم طرف کارفرما رو میگیره .نتیجه اش حد اقل رد کردن حقوق کارگربرای اداره بیمه و در نهایت گرفتارشدن او در بازنشستگی با حداقل حقوق است …شما فقط بع فکر کارمندان دولت هستید کارگران اصلا دیده نمیشوند و الان در بدترین شرایط اقتصادی با افسردگی و شرمندگی روزگار میگذرانند